09 Οκτωβρίου, 2021

Πώς να εργαστείτε με τον πίνακα των widget στα Windows 11

09 Οκτωβρίου, 2021

Εάν έχετε ενημερώσει τον υπολογιστή σας από Windows 10 σε Windows 11, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο για έναν ιστότοπο, σε ένα έγγραφο PDF ή σε διάφορους άλλους τύπους αρχείων, θα αποστέλλονται τώρα στο πρόγραμμα περιήγησης Edge της Microsoft .Το Στη νέα έκδοση των Windows, η Microsoft φαίνεται να έχει γίνει ιδιαίτερα επιθετική στο να προωθήσει τις δικές της εφαρμογές. Με άλλα λόγια, το Edge έγινε ξαφνικά το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής. Κανονικά, την πρώτη φορά που θα μπείτε σε άλλο πρόγραμμα περιήγησης διαφορετικό του Edge, θα σας ρωτήσει αν θέλετε να το κάνετε προεπιλεγμένο. Ωστόσο, η διαδικασία αλλαγής των προεπιλογών σας στα Windows 11 έχει γίνει πιο περίπλοκη από ό,τι στα Windows 10.

Τα Windows 11 εισήγαγαν έναν ολοκαίνουργιο πίνακα Widgets, όπου μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε μια ποικιλία ενημερωμένων πληροφοριών χρησιμοποιώντας ρυθμιζόμενα πλαίσια θεμάτων (αυτό που η Microsoft ονομάζει κάρτες πληροφοριών). Αποτελείται από δύο ενότητες: μια κορυφαία ενότητα που προσφέρει widget για τον καιρό, τον αθλητισμό, τις τελευταίες φωτογραφίες σας και άλλα εξατομικευμένα θέματα και μια ενότητα ειδήσεων που προσφέρει επικεφαλίδες με δυνατότητα κλικ από διάφορες πηγές.

Δείτε πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα τρέχοντα widget των Windows 11.

Πρόσβαση στα widget σας

Για πρόσβαση στα γραφικά στοιχεία, επιλέξτε το εικονίδιο Widgets στη γραμμή εργασιών (είναι αυτό που μοιάζει με τετράγωνο χωρισμένο σε λευκά και μπλε τμήματα). Μπορείτε επίσης να πατήσετε τα πλήκτρα Window + W ή αν έχετε οθόνη αφής, σύρετε από αριστερά.

Πιθανότατα θα δείτε μια ποικιλία γραφικών στοιχείων που θα σας δώσουν πληροφορίες σχετικά με τις αθλητικές βαθμολογίες, τον καιρό, τις τιμές των μετοχών και τυχόν εικόνες που έχετε στον λογαριασμό σας στο OneDrive. Υπάρχει επίσης ένα πεδίο αναζήτησης και ένα κουμπί που σας επιτρέπει να προσθέσετε νέα γραφικά στοιχεία. Κάτω από αυτό, μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω για να βρείτε μια σειρά από πηγές ειδήσεων.

Οι τρεις κουκκίδες "Περισσότερα" σάς επιτρέπουν να προσαρμόσετε το μέγεθος του γραφικού στοιχείου, να το προσαρμόσετε ή να το αφαιρέσετε.
  • Κάντε κλικ στο όνομα του γραφικού στοιχείου στην επάνω αριστερή γωνία και θα μεταφερθείτε σε μια ξεχωριστή σελίδα όπου θα έχετε πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες – λεπτομέρειες για τον καιρό και περισσότερες από τις πιο πρόσφατες αθλητικές βαθμολογίες.
  • Αν θέλετε να δείτε την τρέχουσα επιλογή διαθέσιμων widget, κάντε κλικ στο κουμπί “Προσθήκη widgets” που βρίσκεται μεταξύ των widget σας και της ροής ειδήσεων.
Τα Windows 11 δεν έχουν ακόμη πολλά widgets, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.
Τα Windows 11 δεν έχουν ακόμη πολλά widgets, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει.

Ροή ειδήσεων

Η ενότητα ειδήσεις βρίσκεται κάτω από το κουμπί “Προσθήκη γραφικών στοιχείων”. Επικεφαλής είναι μια ενότητα “Κορυφαίες ιστορίες” που επισημαίνει πολλούς τίτλους, ακολουθούμενη από μεμονωμένες ιστορίες. Και τα δύο διαθέτουν εικονίδια που μοιάζουν με το Facebook και μπορείτε να τα επισυνάψετε σε κάθε ιστορία (συμπεριλαμβανομένων των μπράβων, της καρδιάς, «έκπληξης», «σκέψης», θλίψης ή θυμού).

Μπορείτε να «αντιδράσετε» σε κάθε είδηση ​​με ένα κατάλληλο εικονίδιο διάθεσης.
Μπορείτε να «αντιδράσετε» σε κάθε είδηση ​​με ένα κατάλληλο εικονίδιο διάθεσης.

Επιλέξτε τις τρεις τελείες δίπλα σε κάθε επικεφαλίδα και μπορείτε να δείτε περισσότερες ή λιγότερες ιστορίες, να αποκρύψετε ιστορίες από αυτήν την πηγή, να τις αποθηκεύσετε για αργότερα (με άλλα λόγια, να τις προσθέσετε σελιδοδείκτες) ή να τις αναφέρετε. Οι ιστορίες με σελιδοδείκτες θα έχουν ένα γκρι τετράγωνο γύρω από αυτές τις τρεις τελείες.

Εξατομικεύστε τα ενδιαφέροντά σας

Το κουμπί “Προσθήκη γραφικών στοιχείων” προσφέρει επίσης έναν σύνδεσμο (στην κάτω αριστερή γωνία) που σας επιτρέπει να πείτε στην εφαρμογή Widget αυτό που σας ενδιαφέρει . (Μπορείτε να φτάσετε στο ίδιο μέρος κάνοντας κλικ στις τρεις τελείες δίπλα μια είδηση ​​και επιλέξτε “Διαχείριση ενδιαφερόντων”.)

Μπορείτε να επηρεάσετε αυτό που εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων.
Μπορείτε να επηρεάσετε αυτό που εμφανίζεται στη ροή ειδήσεων.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα καταλήξετε στη σελίδα έναρξης της Microsoft – ουσιαστικά, στη σελίδα ρυθμίσεων για το πρόγραμμα περιήγησης Edge. Χρησιμοποιώντας την καρτέλα “Τα ενδιαφέροντά μου”, μπορείτε να πείτε στα Windows τι είδους ειδήσεις θέλετε ή δεν θέλετε. Στην αριστερή πλευρά της σελίδας, μπορείτε να επιλέξετε από κατηγορίες όπως ειδήσεις, αθλήματα, ταξίδια, υγεία κ.λπ. καθώς κάνετε κλικ σε κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες, θα λάβετε μια λίστα με συγκεκριμένα θέματα στο κύριο παράθυρο. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε “ψυχαγωγία”, μπορείτε να επιλέξετε από θέματα όπως “Διασημότητες”, “Μουσική” ή “Βιβλία”, μεταξύ άλλων.

Άλλες καρτέλες από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν “Προφίλ” (το οποίο σας παρουσιάζει αυτό που ονομάζεται “Κοινότητα ειδήσεων της Microsoft”), “Οι αποθηκεύσεις μου” (τυχόν ιστορίες που αποθηκεύσατε), “Ιστορικό” (μια λίστα με ιστορίες που έχετε διαβάσει μέσα τις τελευταίες 48 ώρες) και “Ρυθμίσεις εμπειρίας”. Μπορεί να θέλετε να επισκεφθείτε αυτό το τελευταίο: σας επιτρέπει να επιλέξετε τη γλώσσα της ροής σας (η προεπιλογή είναι τα αγγλικά) ή να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών των εικονιδίων αντίδρασης που μοιάζουν με το Facebook. Μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε μερικές από τις βασικές κάρτες πληροφοριών, όπως καιρικά φαινόμενα.

Εάν δεν έχετε διάθεση για αντιδράσεις στην κοινότητα, μπορείτε να τις καταργήσετε.
Εάν δεν έχετε διάθεση για αντιδράσεις στην κοινότητα, μπορείτε να τις καταργήσετε.

Επί του παρόντος, τα γραφικά στοιχεία των Windows 11 φαίνεται να είναι περισσότερο μια περιέργεια ή ένας τρόπος για να κάνετε ένα γρήγορο διάλειμμα παρά ένα πραγματικό εργαλείο. Ωστόσο, εάν και όταν γίνουν διαθέσιμα widget τρίτου μέρους, το παράθυρο widget θα μπορούσε να γίνει πραγματικά χρήσιμο.

Πηγή:https://www.theverge.com

Επικοινωνία

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 133 Πάτρα

  2610 22.33.78       2610 222.322

   info@tseremeglis.gr

© Servicetech Tseremeglis. All rights reserved.